Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Καλό καλοκαίρι!!

Τώρα που ήρθε η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών και όλοι μας προχωράμε σε ένα μεγάλο απολαυστικό διάλειμμα από την καθημερινότητά μας καλό είναι να κάνουμε ένα απολογισμό της δράσης του Δικτύου μας κατά τους πρώτους μήνες της ύπαρξής του.

Συμμετείχαμε ενεργά με την παρουσία πολλών μελών μας στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Ζωγράφου στις 13 Μαΐου συμβάλλοντας στην επιτυχία της δράσης, καθώς δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από τη Ζωή.

Η αυλαία των δράσεών μας άνοιξε στις 14 Μαΐου οπότε και καθαρίσαμε τη νησίδα στην Γ. Παπανδρέου, η οποία λόγω της εγκατάλειψης είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και ταλαιπωρίας για τους κατοίκους της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό δείξαμε την αξία της συμμετοχής όλων μας στο να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας και την καθημερινότητά μας. 


Στις 5 Ιουνίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος διοργανώσαμε επιτυχώς, κόντρα σε διάφορες Κασσάνδρες, την πρώτη Ποδηλατοδρομία στην πόλη μας. Πλήθος Ζωγραφιωτών μικροί και μεγάλοι διασχίσαμε τους δρόμους της πόλης και ξεκινώντας από την πλατεία Κύπρου στα Ιλίσια φτάσαμε στο Πάρκο Γουδή, όπου ακολούθησε γιορτή με χυμούς, νερά και φυσικά πολύ κέφι.

Στις 26 Ιουνίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ζωγράφου διοργανώσαμε εκστρατεία ενημέρωσης για την λαίλαπα των ναρκωτικών και την τεράστια σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπισή τους.

Στις 29 Ιουνίου μαζευτήκαμε στο Άλσος Ιλισίων για περπάτημα και τοξοβολία. Σε συνεργασία με την ΜΚΟ Κίνηση Ζωής ενημερωθήκαμε για την αξία και τα ευεργετήματα του περπατήματος, ενώ στη συνέχεια εξασκηθήκαμε στην τοξοβολία.

Τέλος, την Τετάρτη 13 Ιουλίου υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι με το συμβολικό καθαρισμό της πλατείας Γαλήνης στα Ιλίσια. Τη δράση μας πλαισίωσαν εκτός από τα μέλη μας και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μας μετέφεραν και τις ανησυχίες τους για την υποβάθμιση της πλατείας. Σκοπός μας ήταν να δείξουμε ότι η διατήρηση του κάλλους και της καθαριότητας του περιβάλλοντος που ζούμε είναι υπόθεση όλων μας και όχι αποκλειστικά των δημοτικών αρχών.


Με τον τρόπο αυτό κλείσαμε την καλοκαιρινή σαιζόν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη με νέες ιδέες και δράσεις με αποκλειστικό σκοπό την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας για μία καλύτερη πόλη…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου